Jadikan Ibu Anda Pelayaran untuk Hari Ibu!

Jadikan Ibu Anda Pelayaran untuk Hari Ibu!

Membeli-belah Hari Ibu semakin mudah. Kini anda dapat memberikan kenangan kepada ibu anda yang akan dia hargai selama-lamanya dengan memberinya hadiah pelayaran – bersama anda dan keluarga. Pelayaran memang popular, berpatutan, dan menyeronokkan, dan ini merupakan percutian hebat bagi keluarga yang ingin menghabiskan sedikit masa bersama (dan biarkan orang lain melakukan memasak dan membersihkan!)

Pelayaran sebaiknya dianggap sebagai pakej percutian all-in-one. Sekiranya anda ingin membandingkan harga, ingatlah bahawa tambang pelayaran anda merangkumi penginapan, semua makanan, pengangkutan dan hiburan (pertunjukan di atas kapal). Perkhidmatan bilik, mewah mewah di darat, percuma sepanjang masa di kebanyakan pelayaran. Itu tidak termasuk alkohol, kemudahan khas (seperti perkhidmatan spa atau perjudian kasino), atau lawatan ke pantai, yang merupakan pilihan.

Satu faktor lain yang mempengaruhi jumlah harga: anda juga harus pergi ke bandar pelabuhan dengan harga yang anda mahukan.

Memberi ibumu percutian pelayaran adalah idea yang bagus kerana bukan hanya percutian inklusif yang sangat dinikmati oleh kebanyakan orang (kebanyakan orang yang melakukan pelayaran sekali lagi menjadi peminat dan pelayaran lagi), ini juga merupakan cara yang sangat mudah bagi anda untuk mendirikan keluarga berkumpul atau bersatu semula. Pelayaran kumpulan ini semakin popular dan kebanyakan kapal pesiar mendorong mereka.

Sebenarnya, memanggil wakil kapal pesiar adalah langkah yang baik untuk melihat apa yang dapat ditawarkan pelayaran tertentu kepada anda untuk pakej kumpulan.

Terdapat empat cara untuk memberi ibu anda hadiah percutian pelayaran.

Kaedah pertama adalah membiarkan ibu anda memilih percutian pelayaran yang dia mahukan dan kemudian membiarkan anda kembali dan membelinya untuknya. Ini agak rumit secara logistik kerana terdapat banyak kapal pesiar dengan lebih banyak tawaran, dan tidak ada pilihan “kad hadiah” yang akan membiarkannya berbelanja. Mengenai kad hadiah terbaik yang anda dapat adalah kad kredit yang diterima oleh semua syarikat pelayaran utama. Masalahnya adalah bahawa pakej pelayaran boleh berbeza harganya. Cara lain untuk memberinya hadiah seperti ini ialah menawarkan untuk membayar pelayaran yang dia pilih – tetapi ibu anda mungkin menghabiskan lebih atau kurang daripada yang anda mahukan!

Pilihan kedua ialah anda boleh berani dan memilih pelayaran untuk ibu anda, membayarnya, dan memberikannya.

Pelayaran mempunyai “Sindrom Bahtera Nuh,” yang bermaksud mereka mahu semua orang masuk ke dalam kapal dengan berpasangan. Tambang pelayaran selalu dinyatakan untuk penginapan dua kali ganda (walaupun anda boleh mengatur tidur tiga atau empat ke bilik negara). Selain itu, bersiar-siar sahaja tidak menyeronokkan. Oleh itu, tempah pelayaran ibu bapa anda atau, jika ibu anda seorang diri, jadikan dia pelayaran dengan ahli keluarga atau rakan anda.

Kaedah ketiga untuk mendapatkan pelayaran untuk Hari Ibu adalah idea yang luar biasa. Anda memilih pelayaran dan membelinya, hanya anda yang ikut dengannya. Bergantung pada struktur keluarga anda, mungkin hanya anda dan ibu anda atau mungkin beberapa pasangan (ibu bapa, anda dan pasangan anda, mungkin saudara kandung dan pasangan dan sebagainya). Ini adalah petualangan yang luar biasa dan hadiah yang akan selalu dikenang oleh semua orang. Pelayaran dalam kumpulan meningkatkan kenikmatan. Keluarga anda boleh menjamu selera bersama, menjelajah pelabuhan bersama, mengambil pameran atau berjalan-jalan kapal bersama, sementara orang lain memasak, membersihkan, dan memandu!

Cara keempat untuk menjadikan ibu anda percutian pelayaran untuk Hari Ibu adalah dengan mewujudkan kumpulan perjumpaan keluarga. Dalam senario ini, anda memilih pelayaran dan membayar ibu dan pasangannya. Anda juga mengatur perjalanan dengan mereka. Kemudian anda mula menyebarkan berita itu kepada keluarga. Ajak saudara mara, malah rakan.

Pelayaran keluarga Mega888 Malaysia dari banyak pasangan tidak biasa berlaku dalam pelayaran hari ini, dan banyak kapal pesiar akan bekerjasama dengan anda untuk membantu menjadikan tugas organisasi menyiapkan perkara seperti ini semudah mungkin.

Sekiranya anda memilih pelayaran perjumpaan keluarga yang besar, pesanlah lebih awal dari yang anda boleh. Dengan membuat tempahan lebih awal, kapal pesiar sering kali menawarkan harga terbaik untuk anda dan ini memberi masa kepada orang lain dalam keluarga anda untuk membuat urusan kerja, keluarga, dan kewangan yang mereka perlukan untuk mengambil bahagian.

Memilih pelayaran boleh menjadi sukar hari ini kerana terdapat banyak pilihan. Berikut adalah beberapa cara untuk menghampirinya.

Anda boleh memilih pelayaran yang anda mahukan berdasarkan destinasi: Alaska berbanding Caribbean atau bandar-bandar di Timur Jauh berbanding Eropah. Yang lain lebih suka memilih pelayaran menggunakan pelabuhan. Sekiranya anda tinggal di atau berhampiran bandar pelayaran pelayaran, ini dapat mengurangkan jumlah perbelanjaan anda secara drastik. Anda juga boleh menentukan pelayaran yang anda mahukan dengan membeli mengikut jenis. Beberapa kapal pesiar memanggil banyak pelabuhan, yang lain menghabiskan lebih banyak masa di laut. Ada yang menekankan santapan, acara formal, dan spa mewah, yang lain menekankan aktiviti mesra kanak-kanak dan keseronokan super kasual.

Harga sedikit lebih kompleks kerana terdapat banyak tahap harga pada pelayaran tertentu. Perubahan harga pada jenis kabin yang anda mahukan (kos lebih besar dan tingkap atau bahkan balkoni, kadang-kadang dipanggil beranda, lebih banyak kos) dan lawatan pilihan juga dapat menaikkan harganya.

Tempat terbaik untuk membeli-belah adalah dalam talian, kerana setiap pelayaran utama mempunyai laman web mesra pengguna yang hebat yang membolehkan anda membuat tingkap dan membandingkan harga. Anda juga boleh melihat-lihat rancangan lantai kabin dan mengetahui tentang aktiviti, pelabuhan, dan lawatan.

Walaupun kebanyakan talian pelayaran dalam talian, yang terbaik adalah membuat tempahan melalui telefon dengan menghubungi nombor yang disediakan di laman web. Sebenarnya, beberapa laman web pelayaran tidak membenarkan tempahan dalam talian.

Bercakap dengan wakil pelayaran adalah cara terbaik untuk membiasakan diri dengan banyak perjalanan dan pilihan yang tersedia untuk anda. Percutian keluarga boleh menjadi salah satu hadiah Hari Ibu yang paling tidak dapat dilupakan oleh ibu anda!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *